Blog o fotografiji

Blog

O fotografiji u reči i slici

Razumljiv za početnike, koristan kao podsetnik i naprednijim korisnicima.

Fotografija je čudesno sredstvo komunikacije i veliki dar različitim profesijama među Vebadžijama. Razumevanjem nekoliko glavnih koncepata i vi možete ovladati veštinama neophodnim za uspešnu primenu Fotografije na webu. Tekstovi na blogu pisani su na početnom ili srednjem nivou težine – za čitaoce koji tek ulaze u ovu zanimljivu tematiku.

Fotografija u blogu – ilustracija rečenog

Fotografi se u svom zanatu ili umetnosti ne koriste rečima kao izražajnim sredstvom. Za njih su svetlo i senka, boja, kompozicija, liniija, silueta… alati za pričanje priče. Blog o fotografiji okreće standardnu postavku u potpuno drugom pravcu. Uobičajenu situaciju u kojoj neki tekst ilustrujemo fotografijom na ovom mestu okrećemo za 180 stepeni. Rečima opisujemo fotografije, njihove tehničke ili komunikacione osobine, ulogu na sajtu, pripremu i obradu…

Naravno mnoštvo fotografija u samim postovima ili galerijama zadržaće svoju UOBIČAJENU ulogu – ilustrovaće i dokumentovati priču.

Blog o fotografiji – priča i opis viđenog

Priča o fotografiji kao i svaka priča, niska je reči koje teku nekim svojim ritmom i tokom. Živahna ili troma, zanimljiva ili dosadna, korisna ili neshvaćena… Pokušaću u granicama svojih skromnih moći ovaj tekstualni deo učiniti pitkijim, što nije lako kada se piše o tehničkim stvarima. Ipak te „tehničke stvari“ glavni su razlog za postojanje ovih stranica, a vreme i trud uložen u njihovo razumevanje višestruko se isplati. Vaš put do „lepog“, brzog i na pretraživačima visoko pozicioniranog sajta možda počinje baš ovde.

Fotografija je veoma moćno sredstvo komunikacije. Moć traži poštovanje, etiku i znanje onog ko je koristi. Nadam se da će te delić potrebnog znanja pronaći na ovom mestu.

Scroll to Top